Hatvan megújuló szépségei, fejlődő arculata került a középpontba a negyedik Art Camp művészeti találkozón. Ezen a héten igazán színes társaság gyűlt össze a nemzetközi programra, hisz a városban vendégeskedtek Japán, Kína, Lengyelország, Szlovákia, Hollandia és Törökország amatőr művészei is. A több napos program azonban nemcsak a folyamatos alkotásról, hanem a térség megismeréséről, a magyar kultúra gazdagságának bemutatásáról is szólt.
Mátyássy Gábor, a program szervezője elmondta: ebben az évben nemcsak a képzőművészet iránt érdeklődők jelentek meg a társaságban, hisz a Japán résztvevők kifejezetten a hímzés és népművészeti motívumok iránt érdeklődtek, míg a lengyel testvérváros tagjai a zenéjükkel színesítették a hetet. A képzőművészek alkotásának témáját pedig a város folyamatos változása adta ötletül. – Hatvanban folyamatosan fejlődnek a közterek, egy új, még szebb hangulat és arculat alakul ki a városban. Az ide érkező vendégek mindegyike izgalmas perspektívából látja a település értékeit. Érdekes látni, hogyan látnak bennünket a külföldiek – részletezte Mátyássy Gábor, művésztanár.

A szervező hozzátette: az Art Camp célja egymás kultúrájának megismerése, az együtt gondolkodás, az emberi kapcsolatok erősítése, a magyar és hatvani kulturális értékek bemutatása, átadása.

Ternyila Laura Felvidékről érkezett barátnőjével, de Hatvanban még csak most jár először. – Nagyon tetszik a szökőkút, a virágos főtér és a kellemes hangulatú utcák, az egész város. Biztosan sokat fogok még rajzolni Hatvanról – mondta el a 19 éves lány.

A művésztelepen készült munkákból ősszel kiállítást szerveznek.