Ma délelőtt a városi Mikulás minden hatvani bölcsődébe és óvodába ellátogatott, ám a világjárvány miatt ezúttal nem mehetett be a gyerekek közé, mindenhol az ablakból, ajtóból köszöntötte a csemetéket. A várva várt csoda azonban így sem maradt el, a kicsik mindenhol izgatottan várták a Télapót, versekkel és dalokkal köszöntötték őt.

A Mikulás természetesen idén is készült meglepetésekkel, amiket ezúttal az intézményvezetőknek adott át, akik a csomagokat szétosztották a gyerekeknek. Bereczkiné Valter Anita, a Hatvani Gesztenyéskert Óvoda vezetője elmondta: idén bár rendhagyó volt a Mikulás látogatása, de az élmény így is maradandó volt a gyerekeknek. – A kicsik mindenhol izgatottan várták a Télapó érkezését, az ablakokban csakis mosolyt és kíváncsi kukucskálást lehetett látni. A Mikulást ezzel a látogatásával továbbra is egyfajta varázslat lengi körül, de miután odaadjuk nekik az ajándékokat, tudni fogják, hogy gondolt rájuk a piros puttonyos – mondta az intézményvezető.

A Vörösmarty téri Óvodában a gyerekek az udvaron várták a Mikulást, minden csoport külön-külön énekelt neki. Szabó Kinga és Molnár Attila Csongor levelet is írtak a nagyszakállúnak, közölték benne, hogy nagyon jók voltak idén, és azt is elárulták, hogy milyen ajándékot kértek tőle. – Én egy igazi kiskutyát, egy játékkaticát, egy sminkkészletet és egy piros almát kértem tőle – sorolta a kislány. – Én egy LEGO City személyszállító vonatot, egy LEGO poharat és pulikutyát, valamint egy Mikulást, puttonyt és rénszarvast kértem, természetesen LEGO-ból – idézett a listájáról a kisfiú.

A Mikulás szokásához hűen idén is ellátogatott a hatvani kórházba. Az intézménybe itt sem lehetett bemenni, ezért az épület előtt a kórház munkatársai vették át a Mikulástól a gyermekosztályon fekvőknek és a bölcsődének szánt csomagokat.

A nagyszakállú ma délelőtt az összes hatvani bölcsődét és óvodát meglátogatta, valamint sikeresen eljuttatta meglepetéseit az általános iskolák alsó tagozatosainak is. És természetesen idén is volt egy minden gyermeknek szóló üzenete. – Legyetek jók, ha tudtok, mert ez a legfontosabb! Vigyázzunk egymásra ezekben az időkben is és ne feledjétek: a Mikulást semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy decemberben minden gyermekhez eljusson – mondta a Mikulás.

A Mikulás ma összesen több, mint 1800 csomagot osztott szét a városban, figyelembe véve egyes gyermekek ételintoleranciáját is.

Fotó: Albert Péter, Csordás Judit, Rimán Alexandra,