Író-olvasó találkozó zajlott a Hatvani Ady Endre Könyvtárban,  ezúttal Wéber Anikóval találkozhattak az érdeklődők. 2016-ban jelent meg első ifjúsági regénye Az osztály vesztese címmel a Pozsonyi Pagony Kiadónál. A Margó-díjra is jelölt könyvben az iskolai agresszió témakörével, az áldozatok és bántalmazók helyzetével foglalkozott.

A hatvani könyvtárban zajló eseményen, az író, Ragacs, a hős kismacska című könyvéről mesélt a gyerekeknek, mindezek mellett elárulta azt is, hogyan került kapcsolatba az írással. – Már gyermekként is nagyon szerettem írni és olvasni, a mesék is közel állnak hozzám, így egyértelművé vált, hogy a gyerekeknek írjak. A felső tagozatosaknak az iskolai agresszió témáját boncolgatom, a fiatalabb korosztály azonban a barátkozásról és az önállósodásról hallhat történeteket – részletezte Wéber Anikó, író.

Hozzátette: gyakran inspirálja a környezete, ezért könyveiben sok olyan szereplő jelenik meg, aki egy valós személyről vagy akár háziállatról lett mintázva. Az író elmondta: nagyon várta már a találkozót, ugyanis mindig nagy élmény számára, ha láthatja az olvasóit és személyes visszajelzést kaphat a könyveivel kapcsolatban. Wéber Anikó jelenleg is dolgozik egy regényen, a Cseresznyeliget titka folytatását írja, ami a felső tagozatos diákokat szólítja meg.

Fotó: Albert Péter