Októberben Országos Könyvtári Napok lesznek a városban, az Ady Endre Könyvtár számos író-olvasó találkozóval, színes programmal készül az eseményre. A szervezők igyekeznek minden korosztály számára érdekes előadókat meghívni, így az ifjúsági irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, Wéber Anikó már biztosan itt lesz azon a héten. Az írónő már járt Hatvanban egy korábbi műve kapcsán, most a kisiskolások számára tart majd interaktív beszélgetést.

– Október 5-én 14 órakor 3.-4. osztályosok számára tart író-olvasó találkozót a népszerű írónő. Ennek kapcsán az intézményben játékot hirdetünk a gyerekek számára úgynevezett Vendégváró feladványokkal. Ez a vetélkedő azt a célt szolgálja, hogy a kicsikkel jobban megismertessük az írónő munkásságát, egyfajta tudástárral tudjuk várni a sikeres szerzőt – közölte Kassa Andrásné, a gyermekkönyvtár vezetője.

Wéber Anikónak 2016-ban jelent meg első ifjúsági regénye Az osztály vesztese címmel. A könyvben az iskolai agresszió témakörével, az áldozatok és bántalmazók helyzetével foglalkozott. Pedagógusként szerzett tapasztalatai inspirálták az írás során. Olyan világot teremtett, melyben pedagógus, szülő és diák is beleláthat az iskolai áldozatok és bántalmazók fejébe, érzéseibe, gondolataiba. A témában több olvasótalálkozót is tartott és tart szülőknek, pedagógusoknak, diákoknak.

Az írónő az 5-8 éves korosztálynak szóló műveiben is a gyerekeket és szüleiket érintő kérdésekre, problémákra fókuszál. Hogyan segíthetjük szorongó, félénk gyermekünket szülőként? Mit érez a kisebb testvér egy olyan nővér mellett, aki sikeres, ügyes? Hogyan válhat egy durcás, sokat duzzogó gyerekből másokat segítő, felvidító kisdiák?

A kisebb korosztályt is megcélozza a szerző. A Pagony Kiadó Abszolút Könyvek sorozatában jelent meg a Cseresznyeliget titka, valamint az Abszolút Töri sorozaton belül Az ellenállók vezére című történelmi ifjúsági regénye, amelyben a 19. század közepi Magyarországra, a kiegyezés és koronázás idejére repíti vissza az olvasóit.

Wéber Anikóval a hatvani gyerekek október 5-én találkozhatnak az Országos Könyvtári Napok alkalmából.