A nyári hőségben legalább olyan fontos a védekezés, mint a téli időszakban. A vadaspark lakóit is óvják a kánikulától, a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai – mondta az intézmény vezetője. Tímár Dávid hozzátette, ilyenkor több olyan intézkedés van érvényben, amely az állatok hűtését szolgálja. – A reggeli órákban, délben, és este is cseréljük a kollegáimmal az ivóvizüket. Emellett locsolórendszerekkel hűtjük a helyüket is, mert ezzel is tudjuk csökkenteni a környezetük hőmérsékletét. Továbbá az állatok élőhelye úgy van kialakítva, hogy a fák is biztosítanak árnyékot. A vízibivalyoknál a dagonya fel van töltve, ahol 10-12 órát töltenek a nap folyamán – részletezte. Tímár Dávid hozzátette, a takarmányt is úgy állítják össze, hogy lédús legyen, így az étkezések alkalmával több zöldséget és gyümölcsöt kapnak az állatok.

A vadaspark lakói mellett a látogatók védelme is fontos. – A Közösségi Költségvetésből valósítottunk meg egy pagoda jellegű építményt, ami a látogatók számára eső, vagy a tűző napsütés esetén menedéket nyújt – mondta.

Az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy a következő esemény a vadaspark 10 éves születésnapjához kapcsolódik, július második felében, amikor az érdeklődők számára több programot is szerveznek majd. A nyári nyitvatartási időben 10 órától, este 7 óráig látogathatók az állatok.