Dolgoznak a szakemberek a 21. számú főút, autópálya felhajtójánál. Egy közel 40 méter hosszú szakaszt kell kicserélniük. Minderre azért van szükség, mert megsérült a Hatvant vízzel ellátó gerincvezeték. A Heves Megyei Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, már egy ideje érzékelhető volt a vízhiány a térségben, azonban a probléma forrását csak szerda este tárták fel, az eseményről pedig csütörtök reggel tájékoztatták a hatóságokat – hangsúlyozta Sasvári Szilárd. – Idő kellett ahhoz, hogy kiderüljön mekkora a probléma, ha el tudtuk volna hárítani a problémát pár óra alatt, akkor ez csak átmeneti zárást jelentett volna. Most viszont kiderült, hogy komolyabb munkára van szükség, ezért ment ki a tegnap felfedezett csőtörés a mai napon értesítésre – mondta. Sasvári Szilárd hozzátette, a munkálatokat nehezíti, hogy a törött cső felett útburkolat helyezkedik el, így nem tudnak közvetlenül a problémás szakaszhoz férni, de mint mondta, mindent megtesznek a probléma mielőbbi elhárításának az érdekében. – Ha jól működnek a dolgok, akkor ezt a csőtörést a mai napon elhárítjuk. Ha nem sikerült, akkor egy kicsivel több időre lesz szükségünk, de péntektől mindenképpen találunk ideiglenes megoldást. Polgármester úr kérésére olyan lajtos kocsikat hozattunk Hatvanba, amelyek biztosítják az ellátatlan területek ivóvízellátását erre az időre – fogalmazott. Hozzátette, köszönik a lakosság türelmét.    

A rendkívüli helyzetben először a hatvani kórház területére érkezett meg a lajtos kocsi. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a betegek ellátását sürgősségi szempontok szerint átszervezték, a szükséges víz mennyiségről gondoskodnak. Mind a fekvőbeteg, mind a járóbeteg szakellátások zavartalanul működnek.

További lajtos kocsik állnak a lakosság rendelkezésére Újhatvanban, a Rákóczi úti Coop üzlet előtt, valamint a Kossuth téren, a Polgármesteri Hivatalnál.

Sasvári Szilárd azt is elmondta, hogy a hibaelhárítás ideje alatt, az alacsony nyomás miatt vízhiány is kialakulhat a magasabban fekvő ingatlanokban. A Heves Megyei Vízmű Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy a munkálatok ideje alatt mérsékeljék a vízfogyasztást, valamint ebben az időszakban tilos a hálózati ivóvízből történő kerti locsolás, kocsi mosás, és a medencék feltöltése.