Virágot ültettek a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola 1.z. osztályos tanulói. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákokat környezettudatosságra és a természeti értékeink megbecsülésére neveljék. A Kodály 2012 óta viseli az ökoiskola címet, melynek lényege, hogy nemcsak a tanításban, hanem gyakorlatban is érvényesülnek a környezeti nevelés és a fenntarthatóság pedagógiájának elvei. A gyerekek fogékonyak a szemléletmódra, és büszkék arra, hogy ebbe az iskolába járnak. – Örülök, hogy ide járhatok, mert nagyon jó érzés, hogy óvjuk és védjük a természetet – mondta Zsámboki Janka.

Turán Ágnes, a csoport osztályfőnöke, az intézmény ökomunkacsoportjának vezetője elmondta, hogy életkornak megfelelő programokba vonják be a tanulókat, az iskola osztályai vettek már részt szemétszedésen, volt náluk fenntarthatósági témahét, egészségnap, emellett többször szerveznek tanulmányi sétákat. – Természetismeret órákon is sokat foglalkozunk a környezetvédelem szerepével, ugyanis egy folyamat, ahogy beépül a gyerekek szokásaiba. A magatartásformálásában is nagyon fontos szerepet játszik. Igyekszünk példát mutatni a gyerekeknek, természetesen életkornak megfelelően – részletezte.

Jagodics István az iskola igazgatója elmondta, céljuk, hogy a környezettudatos szemlélettel a felmerülő globális problémákra és azok javításának fontosságára hívják fel diákjaik figyelmet. – A felnövekvő nemzedéknek az lesz a feladata, hogy ezt megállítsa, visszafordítsa. Mi, pedagógusok tudjuk ebben a tanulóinkat támogatni. Ha az ő szemléletüket pozitív irányba formáljuk, akkor az segítség lesz számukra, illetve tovább tudják ezeket az értékeket adni majd saját gyerekeiknek is – foglalta össze. Az intézményvezető hozzátette, legközelebb családi napot szerveznek, ahol a szülőkkel közösen szépítik majd az iskola udvarát és környezetét.