Idén már 32. alkalommal rendezték meg a Koncz Dezső Tanulmányi Versenyt, melynek ebben az évben a Hatvani Lesznai Anna Módszertani Intézmény adott otthont.

A megnyitón Szinyei András alpolgármester arról beszélt, nagy öröm a város számára, hogy ilyen sokan megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

– Büszkeség számomra, hogy 3 megye 10 települése is elfogadta a meghívást és részt vesz az eseményen – mondta az alpolgármester.

A vendéglátók egy zenés műsorral készültek, ezt követően pedig minden csapat nekiveselkedett a feladatoknak.

tanulmanyi_verseny_lesznai_14

– Különböző típusú és nehézségű feladványokkal kellett szembenézniük a fiataloknak. Öt állomáson adtak számot tudásukról. Így mozgás, konyhai ismeretek, kézművesség, általános ismeretek, és életvitel is szerepelt a teendők között – fogalmazott Ványi Lászlóné, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény vezetője.

Az eredményhirdetésen egyértelművé vált, nagyon szoros volt az erőpróba a csapatok között. A hatvani forduló egyben egy selejtező is volt, hiszen az itt első helyen végzett együttes képviseli a régiót az országos megmérettetésen. A küzdelemből végül a hatvaniak kerültek ki győztesként.

Ludvig Bence, a nyertes csoport tagja, nagyon élvezte a programot, és azt is elárulta, a kézműves foglalkozás volt a kedvence.

– Ez a verseny a gyerekek alapkészségeit fejleszti, és az önálló életvezetést segíti számukra a továbbiakban is – emelte ki Vörösné Habó Judit gyógypedagógus.

Hozzátette: az országos versenyre is nagy erőkkel készülnek majd, a tanórákon kívül is.