Véradást szervezett a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola. Több szülő és önkéntes gyűlt össze az intézmény tornatermében, hogy vért adjanak. Monokné Fekete Boglárka gyermekei ebbe az iskolába járnak. Azt mondta, hogy rendszeresen ad vért, mivel fontosnak tartja, hogy ilyen módon is segítsen másokat. – Barátok és ismerősök között többen voltak, akik sajnos vért kellett, hogy kapjanak. Amikor a munkahelyemhez közel szerveznek véradást, és lehetőségem engedi, akkor nagyon szívesen elmegyek. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos dolog – mondta.

Adatfelvételt után orvos döntött az önkéntesek alkalmasságáról, mértek hemoglobin szintet, vérnyomást és pulzust is. Ezt követően pedig a Vöröskereszt munkatársai vették le a vért. Az intézményben már hagyománya van annak, hogy véradást tartanak, ez volt a tizedik alkalom, hogy megtartották az eseményt. Selmecziné Jambrik Zsuzsanna szervező elmondta: jótékonysági versennyel igyekeznek motiválni a gyerekek szüleit. – Igyekszünk a gyermekek szüleit rávenni, hogy versenyezzenek, tortát kap az az osztály, ahonnan a legtöbb vér gyűlik össze. Nagyon jó motiváció, hogy a gyerekek szólnak szüleiknek, hogy adjanak vért, van olyan osztály, ahol 10-12 szülő is megmozdul – részletezte. Hozzátette, hogy nemcsak szülőket várnak, bárki részt vehet ezeken az eseményeken, többen érkeznek ilyenkor irányított véradásra, ahol konkrét személynek lehet felajánlást tenni. 

A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. Jelenleg semmi mással nem helyettesíthető, mesterségesen nem előállítható, csak véradással pótolható – erre az üzenetre szeretné felhívni a Kossuth Lajos Általános Iskola a figyelmet ezzel a megmozdulással. A mostani véradáson 61 fő vett részt, több mint 30 liter vér gyűlt össze, mely az Országos Vérellátó Szolgálathoz került.