Véget ért a tanév. A legtöbb általános iskolában már megtartották a ballagásokat és évzárókat, a diákok már a nyári szünetre készülnek. A Hatvani 5. Számú Általános Iskolában az intézmény udvarán gyűltek össze a diákok és szüleik, hogy elköszönjenek az idei tanítási évtől, műsorral is készültek az utolsó napra. A legeredményesebb és legjobb magatartással rendelkező tanulókat oklevéllel tüntették ki és könyvjutalomban részesültek. – Nagy utat tettünk meg a szeptemberi első csengőszó óta, most pedig elérkezett a számadás ideje. Az évzáró az egész éves munkáját teszi mérlegre a gyerekeknek és a pedagógusoknak is – mondta Kutalik Márta intézményvezető.

A Szent István Általános Iskolában a végzős évfolyam elbúcsúzott az intézménytől. Tantermeik előtt várták, hogy még utoljára végigsétálhassanak az intézmény folyosóin. Gergics Míra azt mondta, nehéz szívvel búcsúzik az iskolától. – Nagyon vegyes érzelmek kavarognak bennem, szomorú is vagyok, de emellett kíváncsi is, hogy miként alakul a jövő – mondta. Míra a Bajza József Gimnáziumban tanul majd tovább, csak, mint osztálytársa Csuvikovszky Kornél, aki hasonlóan élte meg ballagása napját. – Én is szomorú vagyok, és egyben várom is a következő iskolát, de az osztályom nagyon fog hiányozni – fűzte hozzá. A ballagási ünnepséget az iskola udvarán rendezték meg. Itt is díjazták azokat, akik kiemelkedően teljesítettek az eltelt évek alatt. A kiváló pedagógusokat és a kitűnő sporteredményeket elérő tanulókat is kitüntették. A ballagási ünnepségük végén magasba engedték az elvállást szimbolizáló lufijaikat.

A Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolától is búcsút vettek a nyolcadik osztályos tanulók. Osztálytermeikben átadták nekik batyujukat, majd csengőszó kíséretében, énekelve végigsétáltak az iskolán. Az intézmény udvarára vonultak, ahol a hozzátartozóiktól megkapták csokraikat, ajándékaikat. Polonkai Zoltánné intézményvezető kiemelte, fontos és jelentős esemény a ballagás a diákok életében. Kiemelte: az iskola ajtaja mindannyiuk előtt nyitva áll, bármikor visszatérhetnek.

Ezt követően díjazták a legjobb és legkiemelkedőbb diákokat, az év tanulója kitüntetést is átadták a ballagási ünnepség keretében. A rendezvény végén osztályonként egy nagy lufit engedtek a levegőbe, amely az iskolától való elválásukat jelképezte.