Hatvanban számos rendezvénnyel készültek a másfél hónapig tartó programsorozatra, amely idén az autómentes nappal indult. Horváth Richárd polgármester az Őszi fesztivált értékelő sajtótájékoztatón elmondta: mintegy huszonötezren vettek részt a rendezvényeken.

oszi_zaro_sajttaj_02– A Határtalan Zenei Fesztiválra a határon túlról, testvérvárosainkból is érkeztek fellépők: Lengyelországból a Za Zu Zi zenekar, illetve Erdélyből az Ego Sum együttes. Ezen a napon rendeztük meg az új koncepcióra épített Városi Diáknapot, amelynek jelmondata az „Élményeket gyűjtünk!” volt. Emellett a város egyik legsikeresebb programját, a Sörfesztivált kibővítettük, a kulináris élmények is teret kaptak. Három napig a legfinomabb kézműves söröket és a legizgalmasabb StreetFood ételeket kóstolhatták meg a hatvaniak. A főtéren felállított dupla sátorban igazi ínyencségek fogadták a vendégeket: német, cseh, magyar kézműves sörök, hamburgerek, különböző tésztafélék – részletezte Horváth Richárd polgármester.

A Határtalan Zenei Fesztiválon fellépett a Hősök és a Punnany Massif is, a Sörfesztiválon pedig többek között a Republic, Zoltán Erika és a Korda házaspár is.

sorfesztival_szombat_34 sorfesztival_szombat_61A kulturális intézmények is számos rendezvénnyel készültek az őszi fesztiválra. Az egy éve felújított Hatvany Lajos Múzeumban irodalmi esteket, sörkurzusokat szerveztek, emellett folytatódott a Hatvani Portrék és a Közéleti Szalon is, Tompa Z. Mihály beszélgető partnere volt többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, Vidnyánszky Attila is.

Az őszi fesztivál ideje alatt megrendezték a XX. Arcok és Sorsok portré biennálét, a Harcosok éjszakáját és idén is kedvezményesen juthattak hozzá a burgonyához, hagymához és az almához a hatvaniak.

krumpliosztas_23

aradi_megemlekezes_24A rendezvénysorozat keretein belül méltó módon megemlékeztek az aradi vértanúkról, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójáról.

A Corelli Consort hangversenyével ért véget november másodikán a hatvani Őszi fesztivál. A mindenszentek napi koncerten öt zenetanár idézte meg a barokk és a reneszánsz hangulatot.