Lezárták az idei tanévet a hatvani általános iskolákban, a tanulók ebből az alkalomból gyűltek össze az oktatási intézményekben. Az aulában foglaltak helyet a diákok a Kodályban, ahol a kórus műsorával kezdődött az ünnepség. Ezt követően elismerték a legjobban teljesítőket. Kocsis Emma már elballagott, ő az év tanulója címmel búcsúzik. – Nagyon sok versenyen vettem részt, leginkább angol nyelvi megmérettetéseken szerepeltem. A gyöngyösi területi fordulón harmadik helyezést értem el, részt vettem továbbá a Kazinczy szépkiejtési versenyen, ahol országos szinten bronzfokozatot nyertem el.

Ünneplőbe öltözve gyülekeztek a fiatalok a Lesznai Anna módszertani intézményben. Nemcsak a tanévtől búcsúztak a gyerekek, hanem a végzősöktől is, nekik az alsóbb évfolyamosok kedveskedtek útravaló gondolatokkal, versekkel. A kiemelkedő tanulókat pedig oklevéllel jutalmazták.

A Kossuthban osztályok szerint sorakoztak fel a diákok az udvaron. Itt a legkisebbek nyáridéző produkciót adtak elő színes törölközőkkel, kalappal a fejükön. Az eseményen Polonkai Zoltánné, az iskola igazgatója összegezte az idei év eredményeit. – Büszkék vagyunk rátok, kedves diákok, hiszen kiemelkedő eredményeket értetek el a felsorolt időigényes és gazdag programok mellett a tanulásban, a városi, megyei, országos és nemzetközi versenyeken. Nagy öröm számunkra, hogy a versenyeredményeknek köszönhetően ismét elhozhattuk a megye legeredményesebb városi általános iskolájának járó vándorserleget – részletezte.

Az ötösben az iskola kék nyakkendőjében vonultak fel a gyerekek. Kutalik Márta igazgató felidézte a kirándulásokat, ünnepségeket. Könyvjutalomban részesültek továbbá a kiemelkedő tanulmányi átlaggal rendelkezők, és az ötös tanuló címeket is kiosztották.

Virágcsokrokkal és lufikkal a kezükben, a szülők és hozzátartozók körében foglaltak helyet a végzősök a sportiskola udvarán, nekik utoljára csengettek ki. Az intézményben ugyanis nem csak a tanév végét ünnepelték a diákok, a ballagási ceremóniát is most tartották. A gyerekek izgatottan várták már a vakáció kezdetét. Kisbali Jázmin kitűnő bizonyítványt vehetett át, míg Kuti Bellának becsúszott pár négyes, amit jövőre szeretne kijavítani. Ami azonban közös bennük, hogy tartalmas nyarat terveznek. – Megyek majd úszó táborba, jövő hónapban ünneplem a születésnapomat, és jégkorongtáborban is részt veszek majd, mert nagyon szeretem ezt a sportot – foglalta össze Bella. A ceremónia végén Kovács János, az Szent István igazgatója ünnepélyesen is lezárta a 2023/2024-es tanévet.

A tanévzárókon a Hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői is jelen voltak, oklevelet adtak át a kiváló magatartású és a közösségi életben aktívan résztvevő roma tanulóknak. Hatvanban már minden oktatási intézményben hivatalosan is elkezdődött a több mint két hónapig tartó nyáriszünet. A 2024/2025-ös tanév szeptember 2-án kezdődik majd.

A tanévzárókról készült teljes képgaléria megtekinthető a Hatvani Hírlap Facebook-oldalán.
Fotó: Albert Péter, Rozgonyi Dezső