Régi álom teljesült a Lesznai Anna Módszertani Intézményben. Egy relaxációs szobát adtak át, ami a diákok kikapcsolódását és a gyógypedagógiai nevelést is segíti. Az átadón Szinyei András alpolgármester elmondta, hogy mindig szívesen vesz részt az intézmény rendezvényein, hiszen itt mindig mosolygós gyermekek várják, ezért is reméli, hogy ez a szoba varázslatos élményekkel teli napokat ad majd nekik.

– Hálásak vagyunk a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának, Hatvan város önkormányzatának, a Lesznai Anna Alapítványnak és a kivitelezőnek, hogy a megálmodott elképzelések megvalósulhattak. Ez a csendes, pihenésre szánt szoba segít kezelni az autisztikus tünetekkel bíró gyerekek dühkitöréseit. A legfőbb célunk az volt, hogy a szülőkkel megismertessük ezt a módszert – fogalmazott Ványi Lászlóné, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény igazgatója.

A relaxációs helyiség kialakításakor hangsúlyt fektettek arra, hogy minden érzékszervet kielégítsenek, ezért fényjáték, kellemes zene, jázminillat és egy vízágy is rendelkezésre áll a teljes kikapcsolódáshoz. A gyerekek pedig már birtokba is vették az új szobát.