A folyamatosan frissülő könyvkínálat mellett, író- olvasó találkozók, kézműves foglalkozások és egyéb kultúrával kapcsolatos programok várják az érdeklődőket az idei évben is, a Hatvani Ady Endre Könyvtárban.

A kulturális intézmény munkatársai ebben az évben is igyekeznek olyan programokat szervezni, amelyek széles körben szólítják meg a hatvaniakat, és a környékbeli települések lakóit – mondta a kulturális intézmény igazgatója. Varga Zsuzsa hozzátette, hogy a 2024-es év programtervezetének a nagy részét már összeállították. – A Költészet Napjára meghívtunk egy vendéget, aki Lesznai Anna verseit fogja előadni. Továbbá idén is megszervezzük az Internet Fiestát, ami egy országos könyvtári program. Kézműves foglalkozás is lesz gyerekeknek, valamint az Ünnepi Könyvhétre is nagyon készülünk -mondta.  

Varga Zsuzsa azt is elmondta, milyen programok várják az érdeklődőket januárban és februárban. – Januárban lesz egy Herbaest előadásunk, amit Báti – Dobos Szilvia természetgyógyász fog megtartani. Ezt az eseményt a Grassalkovich Művelődési Házzal közösen szervezzük meg. Utána pedig Mátyássy Gábor művésztanár kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. Majd Inges Zénó sakkoktató jön el hozzánk. A matematika és a sakk kapcsolatának a vizsgálata lesz a témája – részletezte.

A kulturális intézmény igazgatója hozzátette, februárban egy filmvetítésre is várják a közönséget, valamint a Hatvani Kalendáriumot is bemutatják majd az érdeklődőknek.

A programokról bővebb információ található a www.konyvtarhatvan.hu weboldalon.