Húsvétkor általában két lehetőség közül választanak a családok. Az egyik, hogy otthon maradnak és fogadják a locsolkodásra érkező vendégeket. A másik pedig, hogy elutaznak és akár az ünnepek teljes idejére beköltöznek egy hotelbe. Az utóbbi lehetőséget a hatvani családok közül is sokan választják.

A szerkesztőségünk ellátogatott három mátrai szállodába, hogy megmutassuk milyen szolgáltatássokkal és programokkal várják a vendégeket a hotelek a húsvét ideje alatt. Valamint arról is képet adunk, hogy mennyire kell a pénztárcába nyúlniuk mindazoknak, akik egy kis pihenésre vágynak a hegyek között.

Az Ózon Hotel megújult környezetben fogadja a vendégeket – tájékoztatott a szálloda tulajdonosa. Hoffmann Henrik kiemelte, a világjárvány időszaka alatt 7 milliárd forintból fejlesztették a szállodát és annak környezetét is. Új épületekkel és épületrészekkel, a régi 9 ezer négyzetméterről, 16 ezer négyzetméterre bővült a hotel területe. A wellnessben csúszda, sóbarlang, medencék, szaunák és relaxációs szobák állnak rendelkezésre. A számtalan fejlesztés mellett luxusvillák is létesültek a területen, ahol ugyanúgy, mint a hotel épületében a családok és a párok fogadására is felkészültek. A húsvéti időszakban érkező vendégeket a következő programok várják.  – A gyermekeknek játszóházat, népi játszóházat, tojáskeresést, egyéb animációs programokat szervezünk. Ha úgy tetszik szárazon és vízen. A programok egy része a wellness szolgáltatásokhoz kötődnek és napközben fürdőnadrágban is lehet játszani. Természetesen a természetet is beleszőjük a különleges programokba. Túrákat tartunk a vendégeknek. Télen szánkózunk, tavasszal pedig az éledő természet van a középpontban. Gondolunk a felnőttekre is. Ha a legegyszerűbbeket mondom csak, akkor vízi-torna, vagy jógafoglalkozás is várja a vendégeket – mondta.

Hoffmann Henrik hozzátette, a hotel éttermében hagyományos húsvéti ételekkel és ezek újragondolt, modern változataival is találkozhatnak majd a vendégek. A tulajdonos arra is felhívta a figyelmet, hogy már nem léteznek úgynevezett szezonális árak. A szállások árát a mindenkori kereslet határozza meg úgy, mint a repülőjegyek esetében. A Hotel Ózon Húsvéti ajánlatában 2 főre, három éjszakára egy panorámás, superior szoba, 349.896.- forintba kerül.

Következő állomásunk a parádsasvári kastélyhotel. A szálloda tavaly novemberben bezárt a fűtési rendszer korszerűsítése miatt, azonban most már újra fogadja a vendégeket – mondta a létesítmény igazgatója. Balog Zoltán hozzátette, a megszokott egyéni hangulattal és egy földalatti alagút végén található wellnessel is várják a pihenőket. A közösségi terek között bowling pálya is van, ahol egyéb ügyességi játékokat is lehet találni. A kastélyhotel a párok és a családok fogadására is felkészült. A korabeli hangulatot idéző lakosztályok mellett, apartman szobákban is megszállhatunk. A tradicionális szálloda ezekkel a programokkal várja a vendégeket. – A gyerekeket kifejezetten értékes és nagyon érdekes programokkal fogjuk majd meglepni. Lesz tojáskeresés a szálloda egész területén, ezekért ajándékokat fognak majd kapni. A hotel séfjével, egy húsvéti sütőprogramban fognak majd részt venni. Bűvész show is érkezik majd a vendégekhez, és Kocsis Tibor is fellép nálunk, hogy a nagyobbak és a felnőttek is jól érezzék magukat – részletezte.   

Balog Zoltán azt is elmondta, hogy a húsvéti időszakra teltházzal számolnak, így egy szoba ára az ünnepek alatt 2 fő részére, 3 éjszakával számolva 260 ezer forinttól indul

  

  

Ez pedig már a Mátra Kemping Sástó bejárata. A szálláshely étteremmel, tóra néző terasszal, hotel épülettel, közösségi terekkel, saját borospincével és játékteremmel is rendelkezik – erre már a Mátra Kemping ügyvezetője hívta fel a figyelmet. Palik Júlia kiemelte, a hotelszobák mellett faházat is bérelhetünk, vagy akár a sátrunkat is felverhetjük. A hotel épületben található a wellness részleg, ahol többek között egy háromkamrás sóbarlang is a rendelkezésre áll, továbbá Jakuzzit, többfajta szaunát, relaxációs szobát, valamint egy medencét is találhatunk. A szálláshely a párok és a családok fogadására is felkészült. A húsvéti ünnepek alatt a következő programokon vehetnek részt a vendégek. – A szállóvendégeinknek számos programmal készülünk a húsvétra. Az animátoraink gondoskodnak arról, hogy a gyerekek a tojáskeresés, vagy akár kézműves foglalkozás keretein belül jól érezzék magukat nálunk. Azért, hogy a felnőttek is kipihenhessék a hétköznap fáradalmait, egy mátrai borkóstolóval kedveskedünk. Illetve kürtőskalácsot is készíthetnek a vendégek egy séf segítségével, amit természetesen a sütés végén mindenki elfogyaszthat – mondta.

Palik Júlia arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csak a szállóvendégeket várják húsvéti játékkal. – Külsős vendégeinknek már hagyomány, hogy a tó környékén és a nagy-réten is tojásvadászatot tartunk, elsősorban ezt a programot a gyerekeknek szervezzük, viszont a felnőttek is nagyon élvezik. Körülbelül 300-350 tojást fogunk elrejteni itt a tó körül – mondta.

Az ügyvezető hozzátette, egyebek mellett hagyományos húsvéti ételekkel készülnek az étterem épületében, ami nyitva áll a külsős vendégek előtt is. A Mátra Kemping Sástó húsvéti ajánlatában 2 fő, 3 éjszakára, 120 ezer forintért szállhat meg.

A Mátrában található hotelek így készülnek a húsvéti ünnepekre, a lehetőségek alapján pedig az utazni vágyók eldönthetik, melyik a számukra megfelelő szállástípus.