A Samsung Elektronics Magyar Zrt ebben az évben is megrendezte a középiskolásoknak meghirdetett matematika versenyét. A Samsung már évek óta azon dolgozik, hogy az oktatásban segíteni tudja a térség iskoláit.

– A társadalmi szerepvállalást kiemelten kezeljük. Igyekszünk a környező települések életében aktívan részt venni. Az egészségügy mellett, az iskolákkal is jó viszonyt alakítottunk ki, és fontosnak tartjuk a felnövő generáció tanítását. Így az elmúlt időszakban az általános iskolák mellett a középiskolákban is megjelentünk, és bízunk benne, hogy ezekkel a megmérettetésekkel ösztönözzük a diákokat a tudás megszerzésére – emelte ki Bánhalmi Lilla, a Samsung Elektorincs Magyar Zrt munkaügyi referense.

Csekő Eszter sokat készült a versenyre. Véleménye szerint egy emelt szintű érettségi feladatsor nehézségével vetekedett a teszt.

Az első fordulón a térség különböző településein összesen 250-en vettek részt. A 10 legjobb dolgozat megírójára még vár egy próbatétel, amit a gyár területén rendeznek. Az első három helyezett pedig értékes Samsung ajándékokkal térhet haza.

 

Kezdőkép: google.hu