Idén is Vaka István képviseli Hatvant a Nemzeti Vágtán. Tenkessel a borsodi előfutamon a második helyet szerezték meg, így jutottak be a döntőbe és lehetnek ott október 1-2. között a Hősök terén. Sokat edzenek, egyik nap nagyobb terhelést kap a lova, a következő nap pedig könnyebb mozgással melegítenek. A vágtáig még néhány hét felkészülés vár Tenkesre, lovasa pedig a legnagyobb odafigyeléssel edzi, annak érdekében, hogy sérülésmentes legyen a felkészülés.

– Tenkessel nem olyan régóta dolgozunk együtt, a borsodi vágta előtt két nappal kaptam meg. A megmérettetéskor volt a harmadik felülésem. Sajnos Tenkes előző lovasa megsérült, így került hozzám a közös munkára. Nagy reményekkel indulok a vágtán, bízom benne, hogy az edzésterv, amit összeállítottam meghozza a gyümölcsét és idén sikerül bekerülnünk a középdöntőbe – részletezte.

A hatvani lovas elmondta azt is, folyamatosan figyelemmel kíséri az előfutamokat, melynek alapján úgy látja idén is erős mezőny alakul ki. Vaka István arra kéri a hatvaniakat, aki tud, menjen el a vágtára, és biztassa őt, addig is lovával sokat gyakorolnak, hogy minél jobb erőnlétben teljesíthessék a futamot. Ez lesz a 15. Nemzeti Vágta, számára pedig a 14. alkalom, hogy indul rajta.