A hatvani képviselők csütörtöki ülésükön tárgyaltak arról a pályázatról, amelynek köszönhetően több mint egymilliárd forintot fordítana a város a turisztikai szempontból lényeges területek fejlesztésére. Beruházásokat terveztek a vadfarmra, a strandra, a roncsderbi pályára és a Népkertbe is. Az egykori víztornyot pedig kilátóvá alakítanák át.

– A hatvani látványosságokat meg kell mutatnunk a turistáknak és bővítenünk kell ezeket az attrakciókat. Egy városnak több lábon kell állnia, a turizmus lehet az egyik erős támasza a településnek – mondta el Horváth Richárd polgármester.

Határoztak az útfelújítási program részleteiről is. Idén 11 utcában újul meg az útburkolat. Rekordösszeget, 100 millió forintot költ az önkormányzat a belterületi utak felújítására ebben az évben.

– A költségvetés tárgyalásakor már meghatároztuk, hogy kiemelt célunk a belterületi utak rendezése. Az elmúlt években még nem volt ilyen nagyszabású útfelújítási program a városban – közölte Horváth Richárd.

Újabb döntések születtek a jégcsarnok megvalósításának előkészítéséről. Hatvan Város Önkormányzatának képviselő-testülete támogatja a Futball Club Hatvan Egyesület által a Magyar Jégkorong Szövetséghez benyújtandó sportfejlesztési programját. Ezt a testületi tagok többsége megszavazta, ezt a napirendi pontot az EHE képviselői nem szavazták meg. A képviselők határoztak arról is, hogy a Népkerti Sporttelepen részben pályázati támogatásból épülő új füves pálya kialakításához szükséges önerőt is biztosítják. Az Ady Endre Könyvtár élére ismét Sinkovics Erikát választották meg, az igazgató megbízatása 2021-ig szól. A testület döntött a Civil Alap pályázatokról is, Horváth Richárd polgármester leszögezte, hogy a korábbiaknál is szorosabb együttműködésre törekednek a helyi egyesületekkel.