Mozgalmas és sikeres nyarat tudhatnak maguk mögött a Hatvani Vadasparkban, ugyanis az idei évben számos újítás történt az állatpark életében. A nyári szezonban hat nagy rendezvény valósult meg a több mint hat hektáros területen, a legnagyobb sikere az Éjszaka a Vadasparkban programnak volt. Idei évben szeptemberig több, mint 8500 látogatója volt az állatparknak. Tímár Dávid, a vadaspark vezetője elmondta: ősszel ismét várják majd a látogatókat egy éjszakai barangolásra az állatparkba, de hamarosan megindul az őszi szarvasbőgés is, mely szintén egy jó ok arra, hogy a családok kilátogassanak az őszi színekbe öltözött vadasparkhoz.

A vadasparkba továbbá azért is érdemes kilátogatni, mert az elmúlt időkben több átalakítás és bővítés is történt az intézmény életében. A vaddisznók karámját felújították, új búvóhely épült hozzájuk. Bővítették a vízibivaly és szürke marha karámot is, valamint új állatok is születtek: szaporulat volt a muflonoknál, szarvasoknál és csüngő hasú malacoknál is.

Fejlesztésként lehet még megemlíteni, hogy két új szakaszon járósétányt alakítottak ki, ezzel is új megközelítéseket biztosítva a látogatóknak az állatokhoz. Tímár Dávid hozzátette: a vadaspark arculata folyamatosan változik, hiszen tavasszal több facsemetét is elültettek a hatvani diákokkal közösen.

Az örökbefogadási program is folyamatosan zajlik. Bárki aki szeretne, támogathatja és névlegesen örökbe fogadhat egy-egy állatot, melyről az örökbefogadó névre szóló oklevet is kap. Ez egyfajta támogatása a Hatvani Vadasparknak, illetve a kiszemelt kedvenc állatnak is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ősztől változik a park nyitvatartása: szeptemberben 17 óráig, míg októberben 16 óráig tartanak nyitva.

A parkot továbbra is a Lombkorona járósétányról lehet megközelíteni, de a tervek szerint egy új megközelítés is kiépül a jövőben.