Már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Kossuth tér is ünnepi díszbe öltözik. Így lesz ez idén is. Az adventi vásár december 2-án nyílik meg, ahol árusok gondoskodnak majd az ételekről, az italokról, valamint lesz betlehemi jászol és körhinta is a kisebbeknek. December 6-án a Mikulással is találkozhatnak majd a gyerekek, valamint sztárfellépők is szórakoztatják majd a közönséget. – mondta Lestyán Balázs alpolgármester.

Ez azért fontos számunkra hatvaniaknak, mert a főtér egy találkozási pont, ahol méltóképpen szeretnénk megünnepelni a karácsonyt.  Úgy gondoljuk, hogy biztosítanunk kell egy olyan helyet, ahol a családok és a barátok találkozhatnak egymással, és minőségi időt tölthetnek el együtt az ünnep kapcsán is.”

Lestyán Balázs hozzátette, az első adventi gyertya lángja december 3-án lobban majd fel. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a megszokottól eltérően, az utolsó gyertyát 23-án, szombaton gyújtják majd meg, mivel idén a szenteste vasárnapra esik. Karácsonyi koncertek is várják majd a hatvaniakat, összesen 6 alkalommal. – Az első koncert december 3-án lesz, a Református Templomban. Majd az utána következő vasárnap a Grassalkovich Énekegyüttes tart majd koncertet, a Szent Adalbert Templomban. A Harmadik alkalommal Szekeres Tamás gitárművész fog fellépni, az Evangélikus Templomban – részletezte Lestyán Balázs.

Az alpolgármester hozzátette, hogy december 15-én a Polifónia Vegyeskar ad koncertet a Vadászati Múzeum dísztermében. December 23-án, a Szirkék Énekegyüttes lép fel a DALI-ban. Tótpál Szilvia műsorát pedig december 9-én láthatja a közönség, a Nagy Endre Rendezvényteremben.

A Kossuth tér adventi színpadán pedig Peter Srámekkel, Kökény Attilával, Szabó Ádámmal, és Takács Nikolassal találkozhatnak a látogatók.