Megtartották áprilisi testületi ülésüket az önkormányzat képviselői. A grémium 30 napirendi pontban hozta meg a döntését. Többek között elfogadták az önkormányzati cégek tavalyi beszámolóját és döntöttek az avar- és kerti hulladékok nyíltéri égetéséről is. Ez utóbbi értelmében hétfőn és pénteken lehet majd a rendeletben szabályozott módon eltüzelni a zöldhulladékot. Továbbá, több mint 35 millió forintból fejlődhet a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola – tájékoztatott Lestyán Balázs alpolgármester:  

 „Az FC Hatvan Egyesülete, egy TAO – pályázatot nyert meg. Több mint 35 millió forint értékű pályázatról van szó, amihez az önkormányzat több mint 10 millió forint önerőt biztosít majd. Ez a pályázat a Kodály iskola világításának a felújításáról szól. Aki már járt a tornateremben, az láthatta, hogy szépen megújult a padlózat. Azonban a világítás még a régi fénycsövekből áll, ami a mai energiaszegény környezetben sok gondot okoz. Ezt a régi világítást cseréljük ki a pályázat keretében.”

Az alpolgármester hozzátette, a felújítás során a vizesblokkok és az öltözők is megújulnak majd. A grémium az idei muskátliosztás részleteiről is határozott. Az esemény május 13-án lesz. Minden hatvani három tő muskátlit vehet majd át ingyenesen a főtéren és az újhatvani Széchenyi iskola udvarán. Lestyán Balázs azt is elmondta, miért rendezik meg az akciót:

 „A muskátliosztás arról szól, hogy a város szép, virágos és rendezett, és ezzel szeretnénk mi is hozzájárulni ahhoz, hogy mindenki a maga területén is fel tudja virágoztatni a háza erkélyét, ablakait. Ennek az eseménynek évről-évre nő a kedveltsége a hatvaniak körében. Arra kérünk mindenkit, hogy a reggel 8 órától, délelőtt tíz óráig tartó muskátliosztásra jöjjön el, és vigye haza ezeket a virágokat.”          

 Lestyán Balázs arra is felhívta a figyelmet, hogy ha elfogynának a készletek és emiatt valakinek nem jutna muskátli, az regisztrálhat egy úgynevezett pótosztásra, így minden olyan hatvani, aki jelzi az igényét, megkapja a növényeket.