Jelenleg még pótlóbuszok segítségével szállítják az utasokat Budapest felé a hatvani vasútállomás elől. Ám mindez december 8-tól megváltozik, hiszen visszaáll a vonatközlekedés a Budapest-Hatvan vonalon. Azonban még tizenötödikéig pótlóbuszokkal is segítik a közlekedést. – Megindul a forgalom ezen a szakaszon. Ez nagyon jó hír a vonattal közlekedők számára, illetve Hatvannak is, hiszen mentesül a közúti közlekedés is, elvégre a pótlóbuszok már nem fognak járni – mondta Horváth Richárd polgármester.

Ezzel nincs vége a pályaszakasz felújításának, 2020. december végéig az állomásokon még zajlanak majd építési munkálatok. Ez a menetrend szempontjából is fontos, hiszen addig nem lehet teljes egészében kihasználni a pálya nyújtotta adottságokat. – Csökkentett menetrend lesz még érvényben jövő év végéig, addig még nem lesz olyan sűrű a kínálat, mint majd a teljesen megújult menetrend esetében. Új intercity- és zónázó járatokat is be szeretnénk majd vezetni – tájékoztatott Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

További felújításokat is terveznek Hatvanban, ám ezek nem a pályavonalat érintik majd, hanem magát a hatvani vasútállomás épületét. Országos szinten 50 megállóhelyet választanak ki, amelyek a legforgalmasabbnak bizonyulnak, így a hatvanit is felújíthatják 2023-ig.