Hatvanban már hagyománynak számít, hogy tavasszal muskátlit osztanak a lakosoknak, így ez idén sem marad el. Az önkormányzat most szombaton tartja a virágosztást, ahol minden hatvani három cserép muskátlit vihet haza ingyen. Most is két helyszínen, az újhatvaniak a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium udvarán, míg az óhatvaniak a Kossuth téren kaphatják meg a virágokat – mondta Lestyán Balázs alpolgármester.  

Ezek a muskátlik azért fontosak a város számára, mert ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy lényeges az, hogy a városban szép tisztaság, rend, virágos környezet legyen. Ezzel mindenki hozzájárulhat egy kicsit ahhoz, hogy a saját otthonában is kövesse ezt az irányt, amitől sokkal kellemesebb itt élni. A 23 ezer darab muskátlit szombaton reggel 8 órától 10 óráig osztjuk, ebben az időszakban mindenki, aki sorban áll és jogosult rá, megkapja a muskátlit. Ha a készlet elfogyna, akkor egy pótosztást indítunk majd, ahol át lehet venni a szép virágokat” – mondta az alpolgármester.

Lestyán Balázs közölte azt is, hogy utcanevek szerint kell majd sorban állni a virágokért, a csomagokat pedig lakcímkártya vagy régi típusú lakcímet igazoló dokumentum felmutatásával lehet majd átvenni.

Kezdőkép: archív (Albert Péter)