Nyolcadik alkalommal indult újra 2017. december 20-án „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága hirdetett meg. A pályázat célja most is ugyanaz, mint az előző években: helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét.
Az elmúlt években, hét esztendő alatt, több mint 1400 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük száznegyvenen kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma épületében.
A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

Tavaly a legtöbb szép és megható történet a hálás betegektől érkezett, s ezek alapján sikerült kiválasztani a díjazottakat. Kedvenc háziorvosára és nővérére az ajánlásokat 2018. május 10-ig bárki megteheti a www.evpraxisa.hu, illetve a pályázat Facebook-oldalán.

Forrás: evpraxisa.hu

Kezdőkép: google.com