A Szent Adalbert Templomba gyűlt össze a zenekedvelő közönség május 6-án. A nagy múltú Hatvani Kamarazenekart álmodta újra Ürmös László brácsaművész, azzal a szándékkal, hogy a város és a megye magas kulturális színvonalú alappillére legyen ez a formáció. Elsősorban nem a hangversenyek számát szeretnék növelni, hanem azok minőségét emelni.

Igényes műhelymunkára törekednek, ahol értékes könnyű- és komolyzene valósul meg. Számukra az a fontos, hogy megszerettetésék a zenét a gyermekekkel, emellett pedig kiemeljék a tehetséges szerzőket, karmestereket, szólistákat. A zenekar tagjait a város zenészeinek legjavából, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve más magyarországi és külföldi ígéretes fiatal hangszeresek közül válogatták.

Tavasz van, ami a megújulásról szól. S végre egy olyan tavasza, mikor ismét, korlátozások nélkül lehetünk együtt. Nem csak a természet újult most meg, hanem Ürmös László aktív munkájának köszönhető a kamarazenekar, mi pedig örömmel hallgatjuk őket – fogalmazott Horváth Richárd polgármester. A zenekar az est folyamán játszott Vivalidt, Mozartot és Puccinit is.