Hatvan idén is nevezett a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre. A zsűri pedig nyáron a városba látogatott, hogy személyesen tekintsék meg a virágba borult települést.

Horváth Richárd polgármester facebook oldalán számolt be arról, hogy Hatvan városa idén az Agrárminisztérium különdíjában részesült, Gulyás Katalin pedig elnyerte Az év főkertésze elnevezésű kitüntetést. – Hatvannak már a védjegyévé vált a rendezett és virágos városkép. Kiemelt figyelmet fordítunk a zöldterületek kialakítására és rendbentartására. Több kiváló eredményt értünk már el. Korábban elnyertük az Arany rózsa díjat, több alkalommal a Belügyminisztérium különdíját, 2016-ban Az év települése díjat, 2017-ben pedig az Ország főtere cím birtokosai lettünk – olvasható a polgármester posztjában.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.