A 2021. évi Kunfalvi-verseny 1. fordulójában 32 diák küldött be dolgozatot, akik közül 16-an kaptak további lehetőséget a versenyzésre és tanulásra. Tekintettel az idei online oktatás nehézségeire, a válogatóverseny további része, az előző évektől eltérően, egy hónapos felkészítő/válogató program keretében került lebonyolításra. Ez a program heti 3 db online felkészítő foglalkozásból, heti 1 db 2,5 órás időintervallumú villámversenyből és egy programot záró kétnapos versenyből állt. A program célja annak az öt diáknak a kiválasztása volt, akik részt vesznek az idei Nemzetközi Fizikai Diákolimpián és az Európai Fizikai Diákolimpián.

A Kunfalvi-verseny 1. fordulójában és a 3 villámversenyen elért pontszámok alapján 8 diák jutott be a kétnapos döntőbe, ahol olimpiai stílusú elméleti feladatokat és egy három részből álló, 5 órás mérési/ szimulációs feladatot kellett megoldani.

Az elért összpontszám alapján Kovács Balázs Csaba, a Hatvani Bajza József Gimnázium 11. évfolyamos tanulója is képviselni fogja Magyarországot a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián és az Európai Fizikai Diákolimpián. Tanárai: Maruzsiné Sevella Judit és Kovács László

Kezdőkép: illusztráció – archív