Hétmillió forintból újította fel a hatvani Robert Bosch Elektronikai Kft. az osztálytermet és a hozzá tartozó folyosót, emellett bútorokkal és tanulást segítő eszközökkel is támogatták a Szent István Általános Iskolát. Így itt már három Bosch-osztályban, összesen hatvanhat gyermek tanulhat. Volker Schilling gazdasági ügyvezető igazgató rámutatott, hogy a gyerekeknek megfelelő környezetre van szükségük a fejlődéshez, a Bosch pedig ebben is szeretné segíteni a hatvaniakat, ezért támogatja a helyi óvodákat és iskolákat.

A 2013/2014-es tanévben indult el az első általános iskolai Bosch-osztály.

– Az itt tanuló gyermekek számára reggel 6-8 óráig és 16-18 óráig tanári felügyelettel folyik az oktatás. Mind a szülőktől, mind pedig a diákoktól pozitív visszajelzéseket kapunk, egyre többen íratják be gyermeküket a Bosch-osztályba – tájékoztatott Kovács János, a Szent István Általános Iskola igazgatója.

A Robert Bosch Elektronikai Kft. a mostani, illetve a következő tanév kezdetéig 48 millió forintos finanszírozást biztosít az iskolának a hatvani önkormányzattal kötött együttműködés alapján.

– Nagyon fontos, hogy a Bosch szerepet vállal a város életében és támogatja az oktatási intézményeinket. Bízom benne, hogy a Hatvannal való együttműködése a jövőben is hasonlóan dinamikus lesz, és további fejlesztéseket valósíthatunk meg közösen – fejtette ki Horváth Richárd.

A felújítás mellett a Bosch egy udvari ivókutat is kialakított a Szent István Általános Iskolában. A cég ezzel a vizek védelmére és a takarékosságra szeretné ösztönözni a gyerekeket. Az ünnepségen a Gesztenyéskert Óvoda növendékei és a Szent István Általános Iskola diákjai adtak műsor.