Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit (logó) használó, veszélyes e-mail terjed – erről érkezett több bejelentés a Magyar Postához. A hamis e-mailben csomag átvételéhez kérik a szállítási díj kifizetését. A levélben látható „Fizessen online” feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak.

A Magyar Posta azt kéri, hogy ha ilyen gyanús e-mailt kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra! A hamis levelek tárgyában „A csomag készen áll a szállításra! | Magyar Posta”, feladóként a „Magyar Posta < info@magyarposta.com>” cím látszik.

Fontos tudni, hogy a Magyar Posta nem küld e-mailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta idén a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. A vállalat azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak ügyfeleink. Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mailcíméről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal az ügyfélszolgálathoz és kérjenek megerősítést!

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

Kezdőkép, illusztráció: google.com