Kedd délután Horváth Richárd polgármester egy markológéppel vitte az első adag kavicsot az alaphoz, hogy aztán a város és az FC Hatvan vezetése közösen elegyengesse azt. Ezzel hivatalosan is elindult annak a két új futballpályának az építése, amit a Népkerti Sporttelepen alakítanak ki.

A jelenlegi pálya mögötti területen egy élő- és egy műfüves pályával bővül az FC Hatvan. Utóbbin nemcsak felkészülési, hanem akár bajnoki mérkőzéseket is játszhatnak a focisták. Horváth Richárd polgármester elmondta: nagyon nagy öröm, hogy elindultak a beruházások a sporttelepen. Ráadásul nemcsak egy, hanem rögtön két darab nagyméretű pálya építéséről van most szó. Az a fejlődés, ami az elmúlt időszakban jellemző volt az egyesületre, az most újabb és újabb szinteket tud elérni. Az FC Hatvan vezetése azon dolgozik, hogy elérjék a kitűzött céljaikat, ezzel is öregbítve a város hírnevét – fogalmazott a város első embere.

A beruházás összértéke 220 millió forint, aminek 30 százalékos önerejét az önkormányzat biztosítja, ezt bele is tervezték az idei költségvetésbe.