Négy éve már, hogy a Hatvan TV-n elindítottunk egy új műsort: ez volt a Mesepercek. Ez a rövid formátum arról szól, hogy hatvani óvónők a stúdiónkban elmondanak egy-egy mesét, így a gyerekek, este, otthon is ismerős arcokkal találkozhatnak a tv előtt. A műsor ötlete 2020-ban fogalmazódott meg bennünk.

– A pandémia alatt minden bezárt, mindenkinek otthon kellett maradnia. Itt, a Hatvan TV-nél pedig azon gondolkodtunk, miként tudnánk segíteni műsorainkkal a hatvaniaknak. Egyik ötletünk volt a Mesepercek. Megkerestük az óvónőket, akik nagyon lelkesen vállalták is a feladatot. Akkor majdnem 100 mesét sikerült felvennünk. Azóta eltelt négy év, most pedig ismét új adásokat, új meséket rögzítettünk, mert tudjuk mennyire fontosak ezek a gyermekeknek – részletezte Szűcs Péter, a Hatvan TV főszerkesztője.

Sok visszajelzést kaptunk, hogy nagyon szeretik a gyerekek ezt a műsort, és külön élvezik, mikor az óvónéniket látják a tv-ben. Annyit változtattunk a korábbi koncepción, hogy most már ki tudtunk menni az intézményekbe, így a célközönség, a gyermekek előtt vettük fel a meséket. Az élőszavas mesemondás pedig minden tekintetben jótékony hatással van a gyermekekre.

Tóth Bettina, a Hatvani Brunszvik Teréz Óvoda igazgatója kiemelte: nagy figyelmet fordítanak a meseolvasára, mivel annak bizonyítottan immunerősítő hatása van. Emellett fejleszti a szókincset, valamint segít a fantáziavilág kialakulásában és az énkép formálásában. A Hatvan TV-ben most több, mint 50 darab új mesét rögzítettünk. Vannak köztük klasszikus magyar mesék, történetek a világ más tájairól, valamint kortárs alkotók is. A Mesepercek új adásai április 15-től láthatóak, minden hétköznap 19 órától, pont a Híradó után.