A tavalyi évben hivatalosan is átadták a Grund-közösségi teret az újhatvani kispiacnál, mely azóta rendszeres használatban van, nagy népszerűségnek örvend. Foci, kosár, teqball, valamint egy ping-pong pálya is várja a sportolni vágyókat. A Grund a 2022-es közösségi költségvetés részeként, csaknem 33 millió forintból valósult meg. Emellett a pálya körüli területrendezést az önkormányzat saját forrásból finanszírozta, így három betonkő burkolatú gépkocsiparkolóhelyet és járdát is kialakítottak, padokat, kerékpártárolókat, információs táblát és hulladékgyűjtő edényeket is helyeztek a területre.

Kondek Zsolt a körzet képviselője elmondta, hogy a lakossági kéréseknek megfelelően most egy újabb fejlesztés valósult meg a közösségi térnél. – Az itt élők jelezték, hogy igény lenne arra, hogy a Grund sötétedés után is jól látható legyen, ezért LED lámpatesteket telepítettünk a közösségi térhez, melyek már a teljes területet bevilágítják – részletezte.

Nem csak a Grund területe bővült lámpákkal, ugyanis a Hétvezér utca egy szakaszán két napelemmel működő lámpát szerelt fel Kondek Zsolt az ott élők segítségével.

Fotó: Albert Péter