A Külügyminisztériumban jelentették be, hogy a Bosch európai szinten is jelentős fejlesztést valósít meg Hatvanban. A vállalat közép-kelet-európai logisztikai központját a hatvani ipari parkban építi fel mintegy 17 milliárd forintból. Ennek köszönhetően legalább 250 új munkahely jön létre a településen. Horváth Richárd kiemelte: egy hosszú és részletes egyeztetési folyamat előzte meg a bejelentést a cég, a város és a magyar állam között. A polgármester hozzátette: ez a beruházás Hatvan dinamikus fejlesztési stratégiájának egy újabb meghatározó pontja.

– Mindez azt jelenti, hogy Hatvan pozíciója tovább erősödik és egy megkerülhetetlen centrum lehet a település. A város és a Bosch közösen számos olyan programot hozott létre, amely országosan is példaértékű – közölte Horváth Richárd.

A Bosch hatvani gyárának műszaki ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a gyár munkájában fontos előrelépést jelent az új központ, emellett a településnek is előnyös például a munkahelyteremtés miatt.

– Bízunk abban, hogy a jövőben, ahogyan eddig is, nagyon jó lesz a kapcsolat a város, a Bosch és a magyar állam között, hiszen csak így lehet ilyen nagyszabású beruházásokat megvalósítani. Mi hosszútávon gondolkodunk. A központ kapcsolódik az Ipar 4.0 stratégiához, így a legújabb technológiákat alkalmazzuk majd itt – mondta a hatvani gyárigazgató.

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője úgy fogalmazott: a hatvani beruházás a Bosch legfontosabb mintaprojektje.

– Ez a legelső ilyen beruházás a Bosch életében, tehát Hatvan valóban referencia lesz az egész Bosch csoport számára – fogalmazott a vállalat magyarországi vezetője.

Szijjártó Péter rámutatott: a logisztikai központ Magyarországra telepítésével a Bosch több mint 14 ezer embernek ad munkát, így a legnagyobb munkaadó lesz hazánkban a termelő külföldi vállalatok közül. A külügyminiszter szerint Magyarország új gazdasági korszakának egy újabb sikere a Bosch fejlesztése.

Szabó Zsolt államtitkár elmondta: Hatvan városa és a Bosch húsz éve forrt össze, az új üzemegység megerősíti a kapcsolatot és Magyarország hírnevét a világban. A hatvani logisztikai központ átadása 2018 tavaszán várható. A vállalat 16 évre bérel ki egy 60 ezer négyzetméteres területet a hatvani ipari parkban a magyar államtól a beruházás megvalósításához.