Szerda délután átadták a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat új épületét. Az intézmény a Bajcsy Zsilinszky úton lévő rossz műszaki állapotú épületből, illetve a Kossuth téri bérleményből került áthelyezésre a Radnóti tér 2/A. szám alatt található cukorgyári portaépületbe. Az intézmény ezáltal az óhatvani és az újhatvani városrészről is könnyen megközelíthető lesz. Az átköltöztetés érdekében az épületen átalakítási és karbantartási munkálatok történtek.

Az épület földszintjén található a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, ahol 2 csoportszoba, étkező, tálalókonyha, pihenőszoba, vizesblokk, akadálymentes mosdó, mosókonyha és 1 db iroda. A Szociális Szolgálat lakossági igényeket szolgál, melyhez ügyféltér, 2 iroda és vizesblokk került kialakításra.  Az épület emeletén 6 db iroda, tárgyaló, teakonyha és vizesblokk létesült összesen 527 m2 alapterületen.

Az átadón Horváth Richárd polgármester elmondta: már régi terv volt, hogy az igényeknek megfelelően az intézmény korszerű, tágas helyre költözzön. Mivel az erre megírt TOP-os pályázatot a megyei közgyűlés többször is elutasította, annak ellenére, hogy az szakmailag minden kritériumnak megfelelt, az önkormányzat saját erőforrásból oldotta meg a teljes költözést és ingatlan felújítást. – Az önkormányzat saját költségvetéséből 28 millió forintot különített el arra, hogy a szociális intézmény korszerű és költséghatékony ingatlanba költözzön – jelentette ki Horváth Richárd, polgármester.

Az eseményen Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője elmondta: az elmúlt évtizedekben nagyon sok költözésen ment keresztül az intézmény, de ez a fejlesztés minden eddiginél a legjelentősebb. Az intézményvezető hozzátette: a család és gyermekjóléti központ a helyi ellátottakon kívül a hatvani járás 13 településén élő lakosságának nyújt szolgáltatást, míg a fogyatékkal élők nappali intézménye munkanapokon nyújt rendszeres elfoglaltságot a gondozottaknak. Az új élettér mindezen szolgáltatásoknak méltó és megfelelő helyszíne lesz.

A rendezvényen a az intézmény fiataljai műsort adtak elő.

Fotó: Albert Péter