Ma már az új buszokkal is utazhattak az utasok a hatvani buszpályaudvarról például Budapestre is. Korszerű, alig használt nyugati gyártmányú buszokat és több, teljesen új magyar járművet is kapott a hatvani volán. Kényelmesebbek és korszerűbbek is az új járatok. Biztonságosabbak is, ugyanis kamerák figyelik az utasteret. A fűtésük is jóval hatékonyabb, mint az eddig használt idősebb daraboknak, így a legnagyobb hidegben sem fáznak majd az utasok. A buszsofőrök munkáját is több praktikus megoldás segíti. Matricák jelzik, hogy akadálymentesítettek az új járatok. Egy rámpa segítségével a kerekesszékesek könnyedén fel tudnak szállni, és babakocsival sem jelent problémát az utazás.
Főként távolsági járatként használják majd az új járműveket. Jelentős részük már az utakon van, egy teljesen új busz azonban még a hatvani volán telepén pihen. Ez a járat pedig hamarosan Hatvan, Apc és Eger között közlekedik majd. Sándor Tibor, a volán területi igazgatója azt mondta: megbízhatóbbak az új buszok a korábbiaknál, így télen is hatékonyabban használhatóak.
Hatvanban a 4-es helyi járat vonalán is egy új és korszerű busz szállítja az utasokat. Március elsejétől pedig Hatvanból Nyíregyházára is el lehet jutni közvetlen buszjárattal.