A hideg beköszöntével, a fával fűtő családoknak a tüzelő beszerzése jelenti a legnagyobb kihívást. Az önkormányzat a  Máltai Szeretetszolgálaton keresztül ebben az évben is segíti azokat a családokat, akiknek gondot okoz a tűzifa megvásárlása. Az elmúlt hetekben Horváth Richárd polgármester és az önkormányzati képviselők több helyen személyesen is segítették az adományok átadását. – Most nagyobb mennyiségű tűzifát tudunk szétosztani, ugyanis idén Nagygombosnál több fát kellett kivágni a közterületekről. Eddig a hatvani önkormányzat csaknem 300 köbméterfát hordott szét a településen, ez  mintegy 150 családnak nyújtott segítséget –  mondta Horváth Richárd polgármester.

Az elbírálásban most is figyelembe vették a különböző szociális körülményeket, ennek megfelelően előnyben részesültek a mozgáskorlátozottak, a betegek, az egyedülállók és azok, akik magukat is nehezen tudják ellátni. – Nagy segítség ez nekem most, a nyugdíjamból nehezen tudom összegyűjteni a fára valót, ezzel egy darabig elleszek – mondta Bárkányi Lászlóné.

A tűzifa adományból többek között a Hétvezér utcába is jutott, a segítség ott is nagyon jól jött. – Nagyon köszönöm az önkormányzatnak a segítséget, jól jön ez az adomány nekem. Kevés segítségem van a hétköznapokban, ez nagyon hasznos lesz télen – árulta el Torma Tihamérné.

A téli tüzelőanyag szétosztásában a Hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat is közreműködött. Az egyik családhoz egy IFA teherautóval vitték a tűzifát, a házban több család él, egyenlően fogják szétosztani egymás között az adományt. – A Roma Önkormányzat idén is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy feltérképezze Hatvanban az olyan roma családokat, ahol nagy gondot okoz a téli tüzelő megvásárlása. A célunk, hogy minél több helyre tudjunk adományt szállítani, ahol arra szükség van – részletezte Baranyi Béla, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Fotó: Albert Péter