Hamisítatlan nyáresti hangulat várta a hatvaniakat a Jam Gardenben, péntek este. A programsorozat első fellépője a Maszkura és a tücsökraj volt. Az együttes 10 évvel ezelőtt már játszott Hatvanban. Várhegyi Ádám, a Falcon Együttes dobosa is eljött a koncertre, a hatvani zenész így emlékezett vissza a koncert utáni hangulatra: – Csináltam vele egy riportot. Megkérdeztem, hogy a máglyarakást, hogyan kell elkészíteni. Ő ezt nagyon szakszerűen elmondta. Ez persze nem volt igaz. Semmit nem tudott róla. Nagyon örülünk, hogy itt vannak, nagy jó zenekar – fogalmazott.    

Halmai László örömmel érkezett a Jam Garden első nyári koncertére. A Maszkura és a tücsökraj zenéje számára sem ismeretlen, ugyanis a 10 évvel ezelőtti koncerten ő is ott volt. – Mi egyébként nagyon szeretjük, és nagyon örülünk, hogy elindultak a koncertek a Jam-ben. Maszkura koncerten már voltunk, Hatvanba. Az egy nagyon jól sikerült koncert volt. Esett az eső, és végül a könyvtárban rendezték meg – mondta.  

A Maszkura és a tücsökraj zenekar 17 éve színesíti a haza zenei palettát. A Dal című show-műsorban pedig még szélesebb körben ismerhette meg őket a közönség. Az együttes frontembere Biro Szabolcs. A zenész azt mondta, zenéjükben több stílus ötvöznek, de ha pontosabban kellene fogalmaznia, akkor azt mondaná, hogy eklektikus popzenét játszanak, önazonos szövegekkel. Szabolcs hozzátett, hogy a komponálás során először a számok szövege készül el. – Utána ülök billentyűhöz, vagy jöhet a gitár, vagy valamilyen billentyűs hangszer. Megnézem, hogy a dal vidámabb, vagy keserűbb hangulatú. Így próbálgatom az akkordokat, és már előre tudom, hogy milyen ritmusa van, és eszerint kísérletezek vele. Ha már jól tudom a szövegét, és megtaláltam hozzá a hangokat is, akkor csinálok belőle demót. Ezután elviszem a zenekari társak közé, és ott megnézzük együtt. Nekem ez a módszer vált be – részletezte. Biro Szabolcs azt is elmondta, hogy a koncert anyagát igyekeztek úgy összeállítani, hogy abban minél több ismert dal szerepeljen. A közönség pedig jól szórakozott. Voltak, akik már az első számok közben táncra perdültek.

Ezzel az eseménnyel elkezdődött a Jam Garden nyári programsorozata. A szervezők a koncerteken kívül sportesemények élő közvetítésére is várják a hatvaniakat. Részletes információk olvashatók az intézmény Facebook oldalán

Fotó: Rozgonyi Dezső