Az egészségügyi ellátás folyamatos és zavartalan biztosítása, valamint a kezelt betegek biztonságának érdekében a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben is megalakult az Operatív Csoport.

A csoport feladata többek között az intézmény és a betegellátás zavartalanságának biztosítása, kiemelt tekintettel a koronavírus-járvány miatt szükséges speciális eljárásrendek betartására.

-Figyelembe véve a vírus terjedésének kockázatát 2020.03.13. 06:00 órától további szigorító intézkedések bevezetésére kerül sor a kórházban, melyek egyaránt érintik a betegeket és hozzátartozóikat, a társszervezetek kollégáit valamint a dolgozókat is-tájékoztatott az intézmény a Facebook oldalán.

A kórházban „egykapus” beléptető rendszer kezdi meg működését a Hotel épület Mentőfeljáró részénél.

Az épületbe történő bejutás indokoltságát – ahogyan eddig is – beutalóval, vagy korábbi lelettel, egyedi látogatási engedéllyel kell igazolnia a betegnek, hozzátartozóknak, ettől eltérő egyedi esetben a biztonsági őr kollégák telefonon felveszik a kapcsolatot az aktuális osztállyal.

A kezelt betegek és kórházi dolgozók védelmében további megelőző intézkedésként minden személy a mentőbejáratnál u.n. előzetes triage-on esik át, mely non-kontakt hőmérővel való hőmérséklet ellenőrzést, a teszt kérdések megválaszolását, utazási anamnézis felmérését jelenti – adta hírül az intézmény.