Smidné Vereb Julianna a házasságkötő teremben átadta azokat maszkokat és gumikesztyűket, melyeket a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének, valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak szánt. Az adományokat Nagyné Siraky Szilvia és Bracso Krisztián vette át az intézmények nevében, melyet aztán ők a rászorulóknak továbbítanak. Az önkormányzati képviselő évek óta jó kapcsolatot ápol ezekkel a szervezetekkel, így kiemelten fontosnak tartja azt, hogy ezekben a nehéz időkben is segítséget nyújtson számukra.

– Nagyon büszke vagyok a hatvaniakra, hogy az elmúlt másfél hónapban ilyen fegyelmezetten viselkedtek és igyekeznek betartani az előírt szabályokat. Ehhez azonban fontos, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő higiéniai eszközök. Éppen ezért szívügyemnek érzem, hogy a lehetőségeimhez mérten segítséget nyújtsak a civil szervezeteknek, illetve azoknak, akik rászorulnak – mondta Smidné Vereb Julianna.

 

A Hatvani Városvédő Egyesület tagja saját erőforrásból teremti meg ezeket az eszközöket, és mint mondta, továbbra is mindent megtesz, hogy aki segítségért fordul hozzá, annak higiéniai eszközöket szerezzen. Korábban már osztott házi készítésű maszkokat a hatvani Grassalkovich utca lakóinak is, és ez a kezdeményezés a jövőben is folytatódik, melynek keretében civil szervezeteknek szeretnének segíteni a védőfelszerelésekkel.

Smidné Vereb Julianna hangsúlyozta azt is: a veszélyhelyzetre való tekintettel nagyon fontos a társadalmi összefogás, valamint a felelősségteljes magatartás.

Fotó: Albert Péter