Korábban városházi zaklatásokról, milliós bírságokról, most pedig elherdált milliárdokról beszélnek azok, akik telefonon hívogatják a hatvaniakat. Egy hasonló ügyben korábban már hozott egy elmarasztaló határozatot a Helyi Választási Bizottság. Ezt követően folytatódott a lejárató közvélemény-kutatás, több olvasónk is felháborodottságának adott emiatt hangot.

Az ügyet a testület is tárgyalta. Az előterjesztésben úgy fogalmaztak: jelenleg a városvezetésben résztvevő közszereplőkről is valótlan tényeket állítanak. Kiemelték: ez a negatív kampány sérti Hatvan Város Önkormányzatának jó hírnevét, méltatlan a városi közéleti hagyományokhoz, az állampolgárok választási akaratának csalárd módszerekkel való befolyásolására irányul, valamint választási alapelveket sért. A testület 10 igen szavazattal úgy döntött, hogy visszautasítja a közvélemény-kutatásban közölt vádakat.

Ezek a telefonhívások azóta is folyamatosak, sőt, újabbak is vannak. Most is többen jelezték, hogy rendszeresen hívogatják őket, van, akit este, pihenőidőben 4 alkalommal is kerestek. Az új hívások miatt Horváth Richárd ismét feljelentést tesz. – Becsületemet és jó hírnevemet megsértették, ezért nagy nyilvánosság előtt, közfeladatom ellátásával kapcsolatban elkövetett rágalmazás miatt feljelentést teszek az elkövető ellen. Jó hírnév megsértése miatt személyiségi jogi pert is indítok, ahol sérelem díjat is követelek – tájékoztatott az üggyel kapcsolatban Horváth Richárd.