Ünnepélyes pillanatokkal indult a decemberi testületi ülés. Dr. Papp Zoltán kitüntető emlékgyűrűt vehetett át Schósz Gabriella, a hivatal műszaki és városfejlesztési iroda irodavezetője. Kőművesné Balázsfalvi Eszter pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának Pedagógus Szolgálati Emlékérmét kapta meg. A testület döntött a vadászati múzeum fenntartójának váltásáról is. Az 1971-es Magyarországon megrendezett vadászati kiállítás közelgő 50. évfordulója alkalmából ismét hazánk adna otthont ennek az eseménynek, ebben pedig a hatvani kastély lehet az egyik kiemelt intézmény. Az ehhez szükséges előrelépésekhez pedig újabb források bevonására van szükség, amelyeket az állam tud hatékonyan biztosítani. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az intézmény dinamikus fejlődése folytatódjon.

– A fenntartóváltás a szakmai munkában is új távlatokat nyithat. A múzeum a jövőben még vonzóbb lehet a látogatóknak és a hatvaniaknak is. Ennek eredménye, hogy város és az intézmény turisztikai értéke is emelkedhet a jövőben – fogalmazott Horváth Richárd. A polgármester leszögezte: a Grassalkovich-kastélyban helyet kapott vadászati múzeum továbbra is a város dísze marad, programjait, kiállításait a jövőben is élvezheti mindenki. A hatvaniak pedig csak pozitív változásokat fognak tapasztalni.

A városgazdálkodási zrt. korábban már kft.-vé alakult, feladatai közé pedig csak a lakásgazdálkodás tartozott. A működését és hatékonyságát megvizsgálva, a felelősségteljes gazdálkodás értelmében, annak végelszámolása mellett döntöttek. A feladatai közé tartozó lakásgazdálkodás átkerül a gazdasági szolgáltató kft.-hez.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy továbbra is babakötvényekkel segítik a hatvaniakat. A jövőben nyolc családnak nyújtanak támogatást. Emellett az önkormányzat rendelkezett arról, hogy már nem csak nyáron, hanem a téli szünetben is biztosítanak meleg ételt a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Szó volt a közétkeztetési kft.-nél végzett Nébih ellenőrzésről is, aminek kapcsán Smidné Vereb Julianna ügyvezető részletesen beszámolt a vizsgálat menetéről és annak eredményéről. Ennek kapcsán kijelentette, hogy voltak ugyan mulasztások, ám azok csak adminisztrációs jellegűek voltak. Azt pedig határozottan cáfolta, hogy penészes hús lett volna a konyhán.