A Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület díjátadó ünnepségén a 2014/2015-ös tanév legeredményesebb diákolimpikonjait köszöntötték Egerben. Szabó Róbert, a Heves Megyei Önkormányzat elnöke elmondta: kiemelten kezeli ezt az évértékelő eseményt, mivel itt megmutathatják, mennyire fontos számukra a diáksport.

Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke összegezte a diáksport elmúlt egy évét. Kiemelte, hogy a résztvevők létszámát tudták tartani, a szakmai színvonal továbbra is magas szinten zajlik, és az esetlegesen felvetődő nehézségek ellenére is mindvégig megmaradt a lelkesedés. Kitért rá, hogy a legsikeresebb rendezvénynek a III. korcsoportos összevont labdajáték bizonyult. Az országos eredmények tekintetében pedig, az 516 általános iskola közül első helyet szerezte meg az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános iskola, ötödik az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola. A legeredményesebb hatvani intézmény a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola lett, akik a 25. helyen végeztek.

Ebben a tanévben 2 hevesi, 3 hatvani, 4 gyöngyösi, Gyöngyös környéki, és 7 egri közoktatási intézmény szerzett dobogós helyezést a különböző sportágak diákolimpia országos döntőin. Elismerést kapott a kossuthos kéttusázó Soós Gabriella, a kodályos lány duatlon csapat (Bereczki Eliza, Suha Gabriella, Szabó Anna, Fehér Dorka) és a fiú duatlon csapat(Bacsa Benjamin,Zádori Szabolcs, Fűzér Barnabás, Megyeri Márk) valamint további két kodályos tehetség Bacsa Benjámin és Bereczki Eliza, akik a duatlonon országos egyéni bajnoki címet szerezek illetve a bajzás duatlon csapat (Sármány Rebeka, Pangl Bettina, Palánkai Gabriella, Varga Emese). Emellett a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola testnevelő tanára, Tarsoly Imre megkapta a Heves Megye Diáksportjáért kitüntetést. – Hatalmas elismerés ez számomra, ami az elmúlt 25 év munkáját tükrözi – fogalmazott Tarsoly Imre. Testnevelői tevékenysége alatt összesen hét „Jó tanuló – jó sportoló” címet kapó diákot, magyar bajnok súlylökőt, egy magasugró bajnok csapatot és számos sporteredményt elért diákot nevelt ki.

A Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület együttműködési megállapodást írt alá Egerrel, Gyöngyössel és Hatvannal. Horváth Richárd polgármester rámutatott: Hatvan számára fontos, hogy támogassa a sportot, különösen akkor, ha diákokról van szó. – Közösek a céljaink az egyesülettel, így már régóta jó kapcsolatot ápolunk egymással, most ezt egy szerződésbe is foglaltuk. A hatvani diákok pedig minden támogatást megérdemelnek, mivel folyamatosan jól szerepelnek a versenyeken – mondta el a polgármester.