Profi jégkorongozó erősíti a hatvani jégkorongsportot, ugyanis Orbán Attila háromszoros magyar bajnok és egyszeres magyar kupa-győztes lett a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola hokikorosztályainak vezetőedzője és a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója. A 29 éves sportoló komoly tervekkel érkezett a városba, mivel látja, hogy Hatvanban felívelőben van a jégkorongsport.

– Szőke Attilával évek óta ismerjük egymást, tőle sokat tudok a helyi sportéletről. Véleményem szerint óriási dolog, hogy a Szent István általános iskolában testnevelés óra keretein belül is át tudjuk adni a jégkorongozás lényegét, és edzéseket tudunk tartani. A Hatvani Gigászok eredményeit is figyelemmel követtem, szerintem nagy jövő előtt áll a helyi csapat. Úgy látom, hogy a város vezetése, a gigászok és az iskola is mind egy közös célt tűztek ki maguk elé, mégpedig a jégkorongsport fejlesztését, amibe én szívesen csatlakoztam – mondta Orbán Attila.

A vezetőedző hozzátette: hosszú távú céljai között szerepel, hogy megerősítse az utánpótláscsapatokat egészen U20-ig, a lányoknál U25-ig.

A vezető ennek érdekében már nyáron megkezdi a fiatalokkal a sportot, a szünetben is lesznek edzések és ha a körülmények is engedik, akkor augusztusban még edzőtábort is tartana.

Kezdőkép: google.com