Ma már szinte minden táskában és pénztárcában ott lapul az egyik legkényelmesebb fizetési eszköz, a bankkártya, melynek hozzáférési adatait jobb, ha óvjuk a külvilágtól. Az eszközhöz kapcsolódó számlán sokan dédelgetik spórtolt pénzüket, vagy épp teljes bevételüket. A csalók erre is felfigyeltek, az elmúlt hónapokban ugyanis sok bejelentés érkezett a rendőrséghez, valamint a pénzintézetekhez, hogy idegenek próbáltak meg hozzáférni a megtakarított összegekhez. Török Katalin elmondta, hogy korábban ő maga is áldozat volt egy banki csalásban. – Szerencsére nem nagy összeget loptak el tőlem, azonban ez is nagyon felháborító.  Az eset után azonnal cselekedtem, értesítettem a bankot és a rendőrséget is – részletezte.

Horváth Lászlóval is történt hasonló eset az online térben, azóta körültekintőbben tájékozódik internetes vásárláskor. – Mielőtt megrendelek valamit az internetről, mindig alaposan utánajárok a weboldalnak és megnézem, hogy megbízható-e. Soha nem adom meg az adataimat számomra ismeretlen felületen – mondta. A megszaporodott lopások miatt vannak olyanok is, akik, ha tehetik kerülik a bankkártya használatát. – Nagyon óvatosan kezelem ezt a fizetőeszközt, próbálom megtalálni az arany középutat. A telefonom sem tartalmazza a kártyám adatait, azt gondolom, hogy kockázattal járhat. Mindig feltétellel állok a modern eszközökhöz – fejtette ki Túri Ferenc.

Kocsis Irén Mária rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője elmondta: folyamatosan emelkedik az internetes csalások áldozatainak száma, napi szinten több feljelentés érkezik hozzájuk. – Ezekben az ügyekben a neuralgikus pontok azok, hogy a sértettek nem fordítanak kellő figyelmet az adataik védelmére és nem használják tudatosan az internetet. Fontos, ha nem tudják egy alkalmazásról, hogy mire használható, akkor ne telepítsék sem a számítógépre, sem egyéb mobil eszközre, különösen mások kérésére ne tegyenek ilyet. Szeretnénk felhívni a figyelmi a figyelmet arra is, hogy meggondolatlanul soha senki ne kattintson az automatikusan kapott linkekre – emelte ki.

Hozzátette: fontos továbbá, ha gyanús hívást észlelnek a bankjuktól, szakítsák meg azt, majd ezt követően újrahívással kezdeményezzék a beszélgetést az érintett pénzintézet hivatalos telefonszámán. A szolgáltatók is mindent megtesznek annak érdekében, hogy megelőzzék az áldozattá válást, így különböző weboldalakon is tájékozódhat a lakosság.