Hamarosan véget ér a tanév az iskolákban, s egy 11 hetes hosszú nyári szünet veszi kezdetét. Ez idő alatt a szülőknek nem könnyű megoldaniuk gyermekük napközbeni felügyeletét úgy, hogy eközben a fiatalok minőségi élményekkel is gazdagodjanak. Hatvanban épp ezért a szülők és a gyerekek többféle tábor közül választhatnak.

Már több mint 15 éve szerveznek gyermektáborokat a Hegyalja úton, ez a Csiribiri tábor. Itt a táborozók napközis és ottalvós lehetőség közül választhatnak, valamint többféle tematikában zajlanak a programok hétről hétre. Többek között angol-német, sport, fiús, csajos, kézműves és tánc tábor közül lehet válogatni egész nyáron. A szervezők különösen figyelnek arra, hogy a táborban töltött idő alatt a gyerekek jó levegőn, sok mozgással és közösségi élménnyel gazdagodjanak. A fiatalok a színes programok mellett a táborban ebédre mindig meleg ételt és a bentlakásos opcióban teljes ellátást is kapnak.

– A gyereknek minden héten változatos programot állítunk össze: egy egész napot a strandon töltünk velük, de meglátogatjuk a Vadászati Múzeum Élményterét is, illetve játékos városnéző túránk is van. Mindemellett a fő szempont, hogy a gyerekek szabadon, kötetlenül tudjanak a 6 hektáros fás területünkön játszani, vízi bombázni, vagy akár kreatívoskodni – részletezte Szilágyi-Halász Réka, a tábor szervezője.

A Hatvani Strandfürdőben is aktívan telnek a nyári szünet napjai, több turnusban várják a táborozni vágyó gyerekeket. Szegedi Zoltán táborszervező kifejtette: az ötnapos tábor ideje alatt az úszásoktatás mellett ügyességi és több mozgásos feladatra is számíthatnak a gyerekek. A táborvezető hozzátette: évek óta nagy sikere van a strandtábornak, vannak rendszeresen visszajáró gyerekek, akik már ügyes úszóképességekkel és jó emlékekkel térnek vissza a táborba. – A gyerekeknek háromszori étkezést és egész napos vizes mókázást biztosítunk. Aki azonban komolyabb céllal érkezik és szeretne megtanulni úszni, egy órás edzésre és oktatásra számíthat nálunk – tette hozzá a szervező.

A táborokra jellemzően a 6-14 év közötti korosztályt várják, de a Csiribiri táborban augusztusban ovis tábort is tartanak, ahol a 6 év alatti gyermekeket is fogadják. A legalsó korhatárt illetően a Strandtábor szervezői is rugalmasak, előre egyeztetés esetén óvodás korú gyerekeket is táboroztatnak.