Erőt sugárzó robajjal érkeztek meg az Open Road Tour motorosai Hatvanba a Kossuth térre. A többnapos esemény résztvevői 500 kilométert tesznek meg Magyarország legszebb városain keresztül azért, hogy a motorozás élménye mellett a biztonságos közlekedés fontosságára is felhívják a figyelmet. A hatvaniak közül sokan voltak kíváncsiak a látványos eseményre.

Fischl András, akit sokan Frabatóként ismernek, motorosként vett részt az országos túrán. – Ahol eddig végigmentünk a városokon, ott végig integettek az emberek. Nagyon jó, hogy az időjárás kegyes hozzánk. Tegnap még esőben jöttünk. A jó idő viszont garantálja, hogy mindenhol jól fogjuk érezni magunkat – mondta.    

Az Open Road Tour startjának napján esett az eső, azonban ez a körülmény nem tántorította el a motorosokat – hangsúlyozta Hankó Ákos az esemény főszervezője:   

„Szerdán este sajnálatos módon tönkretette és meghiúsította a győri rendezvényt az eső. Ettől függetlenül csütörtökön elindult a csapat, így még tegnap megérkezett mindenki a bázisra. Ahol a rossz idő miatt belső helyszínen töltöttük el a nyitó estét, ami nagyon jól sikerült és nagyon jól érezte magát mindenki.”    

Hankó Ákos hozzátette, az útjuk során eddig minden rendben volt, baleset, fennakadás nem történt. Egyedül egy motoros robbant le alkatrész meghibásodás miatt.

 A Hatvani Veterán Verdák közössége is kivonult a Kossuth térre, így a két keréken utazó vándorok pihenésként a város retró autóit is megcsodálhatták. Az Open Road Tour motorosai már tavaly is megmutatták, milyen jó hangulatot varázsolnak oda, ahol szívesen fogadják őket – erre hívta fel a figyelmet Horváth Richárd polgármester:

„Akik itt vannak, azok nagyon jó kedvű és nagyon jó emberek és valóban jó hangulatot hoztak ide a városba. Nagyon remélem, hogy ezalatt a rövid idő alatt is, minél több hatvani kilátogat majd ide és láthatják ezeket a gépcsodákat.”   

A rövid pihenő során a városvezetés ünnepélyes köszöntővel fogadta a motorosokat, majd a fenntartható fejlődés szimbólumaként közösen elültettek egy fát. Mindezek után a több száz gépcsoda útnak indult, hogy folytassák országos túrájukat a Mátra irányában.

Fotó: Albert Péter