Vasárnap a Heves megyei egészségügyi dolgozók és családjaik kapcsolódhattak ki az Oxygen Adrenalin Parkban, ahová a szakszervezet családi napot szervezett számukra. A rendezvényt Horváth Richárd polgármester nyitotta meg beszédével, aki köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók egész évben történő alázatos és fáradságos munkájáért. – Az egészségügyi dolgozók nélkül mit sem ér a kórházak felújítása vagy a technikai berendezések. Ők azok, akik éltetik az egészségügyet a nap huszonnégy órájában. Ezért természetes, hogy a családi napot is támogattuk, hogy a családok ma kikapcsolódhassanak és töltődni tudjanak – mondta Horváth Richárd, polgármester.

A rövid megnyitó után pedig következett egy reggeli napindító torna, amit Katus Attila világ- és Európa bajnok sportoló vezetett le. A könnyebb mozgásokból álló testedzés után az életmód tanácsadó felhívta a figyelmet arra, hogy az életben az egészség a legnagyobb kincs, és a test pedig egy jó barát, amelyet óvni és tudatosan védeni kell, ha minőségi életet kívánunk magunknak.

A nap további része sem volt eseménytelen a családi napon. Az egészségügyi dolgozók és családjaik ingyenesen kipróbálhatták a számtalan szórakozási lehetőséget a park területén. Volt itt canopy drótkötélpálya, ahol bárki kipróbálhatta a magasban száguldás élményét, de a folyamatosan mozgó függőhídon sem volt unalmas végigmenni. A gyerekeknek óriás csúszda, kisvasút vagy guruló lovacskázás állt rendelkezésére, de a hatalmas trambulint is szerették a résztvevők.

Pogonyiné Kiss Irén, a rendezvény főszervezője elmondta: a családi napra több, mint 700 főt várnak, hogy az egészségügyben dolgozók kikapcsolódhassanak, és jó levegőn tölthessenek egy kellemes napot együtt és családjaikkal. – A célunk az volt, hogy az egészségügyi dolgozók, mint egy nagy család, össze tudjanak gyűlni, kötetlenül beszélgethessenek és pihenjenek egy napot a családjaikkal. Az Oxygen Adrenalin Park kiváló helyszín arra, hogy ezt megtegyük, illetve mi így szeretnénk felhívni a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára – részletezte Pogonyiné Kiss Irén, a MESZK Heves Megyei Területi Szervezet elnöke.

Szabó Zsoltné a gyöngyösi belgyógyászaton dolgozik, aki öt gyermekével és párjával érkezett a rendezvényre. Mint mondta: hatalmas élmény számukra, hogy ezen a napon ennyiféle játékot ki tudnak próbálni gyermekeikkel, egy igazi élmény a családi nap. A gyerekek a legjobban a csúszdát és a játszóházat várták.

A családi napon a résztvevők ebédet is kaptak és egészen késő délutánig szórakozhattak a park teljes területén.

Fotó: Albert Péter