Több mint nyolcszázan álltak tegnap rajthoz a Futófesztiválon, ahová a óvodásoktól kezdve felső korhatár nélkül lehetett jelentkezni a résztvevőknek. A város valamennyi oktatási intézményéből érkeztek csapatok, de képviseltették magukat a profi sportolók és a hobbiból futók is. A program célja a közös sportolás öröme és az egészséges életvitelre való figyelemfelhívás volt. A rendezvényre nemcsak Hatvanból, de a környékről is sokan érkeztek. Tarsoly Imre önkormányzati képviselő azt mondta: A Futófesztivált idén már 29. alkalommal rendezték meg és évről évre egyre többen és messzebbről érkeznek a programra. – Délelőtt hatalmas tömeg volt a helyszínen, nemcsak a futók de az őket elkísérő barátok, családtagok is eljöttek szurkolni. Ez a nap a sikerélményekről, a sportról és a jó hangulatról szólt a városban – közölte az önkormányzati képviselő.

– Körülbelül négy éve futok rendszeresen, és országos versenyeken is dobogós eredményeket szoktam elérni. Ezen a programon már negyedik alkalommal veszek részt, most 2000 m-t teljesítettem. Eddig minden évben első helyezést értem el a korcsoportomban, és idén is sikerült elsőként befutnom – mondta Makovinyi Attila, 14 éves sportoló.

– Egészen gyerekkorom óta sportolok, ezen a futóversenyen már nagyon sokszor részt vettem. Sífutásban és biatlon sportágban többszörös országos bajnok vagyok, de Európa- és világbajnokságokon is rendszeresen részt tudok venni – árulta el Gyallai Soma, aki a férfi I. korcsoport első helyezettje volt.

Csulya Viktor 18 év kihagyás után kezdett el újra futni fél évvel ezelőtt, amikor kitűzte magának célul, hogy részt vesz az idei Futófesztiválon. – Most 4000 métert futottam, de a kolléganőmmel már a nyári Brutálfutásra készülünk, ami 7 km lesz, és nehezített terepen teljesítjük a távot – mondta az amatőr sportoló, aki továbbra is nagyon elszánt.

A rendezvényen a Pulzus SE és a Fortuna TSE is bemutatót tartott. Több teqball asztal is volt a helyszínen, egész nap bárki kipróbálhatta az asztalitenisz és labdarúgás ötvözetéből megalkotott sportot. Látványos bemutatót tartottak a hatvani world jumping sportolói is, amit egy speciálisan kialakított trambulinon mutattak be ritmusos tánccal egybekötve. – Ez egy egész testet átmozgató, dinamikus sport, amit kortól-nemtől függetlenül bármikor el lehet kezdeni. Hatvanban a Főnix Fitness-ben rendszeresen tartok órákat, mindig nagyszerű hangulat van az edzéseken – részletezte Tolmácsiné Németh Hajnalka, world jumping edző.

A Futófesztiválon minden korcsoport első három helyezettje oklevéllel, éremmel és futófesztiválos pólóval térhetett haza.

Fotó: Albert Péter