Az első alkalommal megrendezett hatvani Városbálon a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének gyűjtöttek, a számos felajánlásnak köszönhetően 1.600.000 forint jött össze számukra. Az adományt ünnepélyes keretek között adták át Semperger Katalinnak, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetőjének. Horváth Richárd polgármester szerint ez a bál ékes példája volt a hatvaniak összetartásának.

– A bál elérte a célját, látván hogy milyen sokan vettek részt rajta, és milyen sokan érezték úgy, hogy támogatniuk kell a fogyatékkal élőket. Ez a rendezvény megmutatta milyen, amikor a hatvaniak összefognak; és ha együtt, egy irányba gondolkodnak, mi mindenre képesek – fejtette ki a polgármester.

Semperger Katalin azt mondja, ezzel az összeggel meg tudják színesíteni a fogyatékkal élők ellátását.

– A mindennapjaikat szeretnénk tartalmasabbá tenni, számítástechnikai és kondicionálást elősegítő eszközökkel, valamint fejlesztő berendezésekkel. Ilyen magas összegre nem számítottunk. Nagyon örülünk neki, hogy a Városbálnak köszönhetően magasabb színvonalú ellátást biztosíthatunk az ellátottaknak – mondta Semperger Katalin.

A Városbállal hagyományt szeretnének teremteni, a bevételeit pedig a jövőben is hasznos célok támogatására ajánlanák fel.