Szombat délelőtt szinte teljesen üres volt a Diszi épülete. Mindössze 12 tanteremben voltak diákok, akik készülődtek, hogy egy utolsó közös sétát tegyenek az iskolában. Indulás előtt még idézeteket és búcsúszövegeket írtak fel a táblára, majd a folyosókon végighaladva körbementek az intézményben.  Bár sokaknak talán öröm a ballagás, a legtöbben sajnálják, hogy véget értek a középiskolai évek. – Nehezen indult az összerázódás az első évben, de a végére nagyon jó közösség lett. Rengeteg minden történt, sok versenyen vettünk részt, jól szerepeltünk a sportnapokon, sok fellépésünk volt, csak jó élménnyel tudunk búcsúzni az osztálytól – mondja Hegedűs Dániel, aki külön kiemeli: nagy pozitívum volt számára, hogy sokkal több lány járt az osztályába, mint fiú.

Szintén érettségire készülnek a 12/2 osztályban. Lipusz Erika szerint erre a közösségre jellemző volt, hogy szerettek együtt enni. – Ha volt valami jó ennivaló, rágcsálnivaló, akkor nagyon jól össze tudtunk jönni, beszélgetni, mindent meg tudtunk együtt oldani. Hiányozni fognak a társaim és biztosan tartani fogjuk egymással a kapcsolatot a vizsgák után is – részletezte. Osztálytársa, Farkas Vivien is úgy véli, ezekre az évekre örökre emlékezni fognak. Ugyanakkor már nagyon izgul az érettségi miatt.

A 11. H-s Rácz László két hét múlva tesz szakmai vizsgát, péknek készül. Azt mondja, mindenképpen tovább akar tanulni, már be is adta jelentkezését az érettségire. Románné Kolozsi Mónika, az intézmény igazgatója felidézte a pillanatot, mikor elsősként megérkeztek a diákok az iskolába. – Láttunk felcseperedni benneteket, végignéztük ahogy félénk kisgyermekekből lázadó kamaszok, végül szakmájukat szerető komoly fiatalok lettetek. Most életetek fontos fordulópontja előtt álltok, el kell dönteni, merre tovább. A megfelelő utat magatoknak kell megtalálnotok, de azt mindig szem előtt kell tartanotok, hogy a sikerért meg kell dolgozni – hangzottak szavai. A ballagási ünnepségen a diákok több műsort is előadtak.